Козметика от пчелни продукти

Шампоан “Меди” с прополис и мед притежава специфично биологично действие изразяващо се в предотвратяване загубата на мазния кожен слой, за подпомагане на регенеративните процеси и за възвръщане мекотата и тургура на кожата на главата. Шампоан “Меди” с прополис и пчелен мед образува бързо обилна пяна и действа срещу риска от възпаление на кожата на главата.

Предназначен е за нормална коса и след използването му косите стават гъвкави и блестящи с лек и приятен аромат.

Козметичния вазелин “Меди” може да се използва по всяко време на деня. Нанася се чрез леко втриване на засегнатите кожни участъци. Утвърдена е производствена техническа спецификация от Министерството на здравеопазването, която със здравния сертификат регламентира разпространението на козметичен вазелин с прополис “Меди”® на козметичния пазар. Козметичен вазелин с прополис “Меди” се усвоява лесно от кожата, подобрява нейната еластичност и я предпазва от вредните атмосферни влияния. Употребява се за подхранване на кожата, за успокояване и регенериране.

Пчелният клей представлява многокомпонентна сложна система от биологично активни вещества. Отделните компоненти (флавоноиди, органични киселини, микроелементи, витамини и др.) са носители на биологичния му ефект, което е основание за използването му в медицината локално и вътрешно.