Семинар "Здравето на пчелите - наша грижа"

В хотел Рила от 26.09.2012 до 28.09.2012 „Примавет – София” ООД организира международен семинар-обучение „Здравето на пчелите –наша грижа”. На него присъстваха търговските партньори на „Примавет – София” от Македония, Украйна, Грузия и Азербайджан.

По време на тридневния семинар бяха изнесени различни доклади и лекции. Встъпителни думи към присъстващите и представяне на фирма „Примавет – София” отправи д-р Филип Станчев. Доцент д-р Иван Панчев запозна гостите с нейното производство в лекцията си на тема: „Продуктите на „Примавет – София” – гаранция за висока продуктивност на пчелните семейства”. Опитът си в използването на препарата Екостоп изложи д-р. Наско Кирилов. Докладът на  доц. д-р Иванка Желязкова,заместник ректор на  Тракийския унивепситет гр. Ст.Загора беше на тема : „Развитието на пчелните семейства и пътища за увеличаване на тяхната продуктивност”. Лекторът към ЕС и преподавател  по пчеларство във ветеринарния факултет на Лесотехнически университет гр. София и ръководител на лаборатория по пчеларство в ЦДНИВМИ към БАБХ, доц.д-р Калинка Гургулова, в лекцията си разясни изчерпателно заболяванията по пчелите. Специалистите отговориха на многобройните въпроси от залата. Кратки презентации за развитието на пчеларството и начините на лечение изнесоха и гостите от Украйна, Грузия. Азербайджан и Македония.

Спонтанно възникналата идея семинарът да се превърне в традиция бе подкрепена от всички присъстващи.С надежда да се видим отново на щандът на „Примавет – София” на Апимондия 2013 в Киев приключи тридневния семинар