Примавет - София - най-иновативни в категория малки и средни предприятия за 2010г.

Награда за Примавет - София ООД за иновации в пчеларството В рамките на седмия иновационен конкурс за иновативно предприятие под егидата на Министерство на икономика енергетика и туризма и Представителството на Европейската комисия в България бяха класирани 22 български малки и големи предприятия. Авторитетно жури присъди голямата награда за малко предприятие /с персонал до 50 човека/ на Примавет - София ООД за разработка и експортна реализация на лекарствени средства за пчели. На 17 май 201 1 г се организира Седмия национален иновационен форум 2011 от Фондация приложни изследвания и комуникация, Представителството на Европейската комисия в България, МИЕТ, с подкрепата на Генерална дирекция „Предприятия” на ЕК, ИА по конкурентоспособност и иновации към ЕК. В програмата на форума взеха участие г-н Бойко Борисов – министър-председател, министрите - Трайчо Трайков, Росен Плевнелиев. Сергей Игнатов, кмета на София г-жа Й. Фъндъкова, представителя на ЕК в България. и представители на бизнеса и науката. Г-н Бойко Борисов приветства присъстващите, връчи почетни грамоти и награди лично фирма Примавет - София ООД най-иновативно предприятие в България за 2010 година.

„Примавет - София” ООД се представи отлично на „Седми национален конкурс за иновативно предприятие на годината” в съревнование с над 25  фирми след първо класиране в категорията за малки и средни предприятия. „Примавет- -София” защити успешно  критериите на конкурса.

Отличените фирми са определени на базата на данни от предварително извършени експертни оценки по следните критерии:
относителен дял на разходите за научно - изследователска и развойна дейност /НИРД/ и на персонала зает в НИРД;

  • технологично обновявана и внедрени управленско -организационни иновации,
  • иновационно сътрудничество,
  • финансиране,
  • техническо равнище и награди за иновации,
  • експортна реализация на иновативните продукти и степен на защита на интелектуалната собственост.

Наградата за „Иновативно предприятие на годината” се присъжда за внедряване на нововъведение/ нов продукт или процес/, довел до траен икономически ефект.
„Примавет - София” ООД взе голямата награда в категорията Иновативно предприятие с брой на заетите до 50 човека.

Честито на всички работещи в „Примавет- София”, както и на всички наши клиенти- пчелари!