Продукти на Вита Европа

За лечение на вароатоза при пчелни семейства, причинена от Varroa destructor.
Всяка опаковка (тавичка) Апигард гел 50 g съдържа 12,5 g тимол.
Апигард се прилага двукратно с по една опаковка 50g Апигард през две седмици за едно нормално развито пчелно семейство.
Ефикасността на Апигард гел е максимална, ако продуктът се използва през късното лято, след приключване на медосбора, (когато пчелното пило е минимално). Продуктът може да бъде използван и през пролетта (при температури над 15°С).

срещу восъчен молец

Биологичен ларвицид за борба и контрол върху разпространяването на восъчните молци (Galleria mellonella L.) заразяващи пчелните кошери.

Състав – концентриран разтвор на Bacillus thuringiensis

Безопасен и екологично чист продуктсъс 100% ефикасност срещу ларвите на восъчния молец (Galleria mellonella L.) Защитата е гарантирана за дълъг период от време. Изпълнявайки тази си функция, В 401 е безвреден както за човека, така и за медоносната пчела и нейните ларви, не оставя остатъци във восъка и меда. В 401 е 100% биологичен продукт, който не влияе на вкуса на меда и е безвреден за околната среда.

Подходящ е за биологично пчеларство, в съответствие с Регламент ЕИО No2092/91 и промяна на 24.06.1991.

 

Бързият тест за диагноза на американски гнилец е разработен по поръчка на фирма VITA(Europe)Ltd от Централната научна лаборатория в Йорк, Англия. Той е предназначен за бърза теренна диагностика на американски гнилец по пчелното пило. Тестът се основава на сходна технология,използвана в домашния тест за определяне на бременността при жените.

В едно малко пакетче ще намерите импрегнирана с етерични масла кърпичка.
Етеричните масла са извлечени от растения  и се освобождават, когато пакетчето се отвори.
Активните съставки са резултат от дългогодишни изследвания.
С помощта на Ройко можете да привлечете рояк на подходящо за вас място.

Течна концентрирана храна за пчели

Стимулира растежа и развитието на пчелните семейства. Притежава научно доказан ефект за намаляване броя на спорите на Nosema apis. Има изразен положителен ефект при лечение на диарии. Една опаковка от 250 мл е достатъчна за третиране на 5 пчелни семейства.

Може да се използва по всяко време на годината, но най – добър ефект се постига ако се приложи през пролетта или есента при отслабени семейства в следствие на дизентерия или свързаните с нея усложнения.

Прилага се смесен със захарен сироп (1:1 вода и захар).

Течна концентрирана храна за пчели

Стабилизира киселинността в червата на пчелите в рамките на оптималния диапазон – 6,3-6,6; предлага защита срещу широк спектър вредни бактерии и гъби; има действие като антиоксидант и помага за намаляване броя на кърлежите Varroa в кошера.

Може да се използва по всяко време на годината.