Продукти за домашни животни

Комбинацията на трите активни субстанции и сполучливото съчетание с ексципиентите позволява, с този състав да се постига при ниска токсичност добър терапевтичен ефект в начален стадий на остра екзема, когато преобладават ексудативните процеси, при локално падане на космената покривка, при себорея и други кожни заболявания.

Екзематин С® – разтвор се нанася външно върху предварително почистената кожна повърхност посредством напоен тампон 1 – 2 пъти дневно в продължение на 6 – 8 дни.

Отикан действа локално антисептично, противовъзпалително, антимикотично, обезболяващо,охлаждащо и дезодориращо при кучета. Предпазното действие на Отикан при предразположение към отити се дължи на добрия подбор на съставките. При сърбеж, безпокойство, тръскане на главата, търкане на ушите с лапи, зачервяване и болезненост на ушната раковина, третирането с Отикан предпазва от развитие на възпаление на външното и средното ухо.

  • за подтискане активната фаза на половия цикъл на кучета и котки;
  • за отлагане на еструса на кучета и котки;
  • при псевдобременност на кучета;
  • при сатириазис (при котараци);
  • при хронични орални възпаления при котки.
Паста за зъби за домашни любимци (кучета и котки) и тоалетна вода за уста.
Почиства и избелва зъбите. Освежава дъха.
Предотвратява натрупването на зъбен камък.
 

Комплект Vetident

  • Vetident whitening – избелваща паста за зъби
  • Vetident antiseptic – антисептична паста за зъби
  • Vetident mouthwash – тоалетна вода за уста
Маз за омекотяване и против напукване лапите на кучето 30 g.
Поддържа здрави лапите на кучето. Използва се преди и след разходка, като се намазват възглавничките и ноктите.

Движението на кучето, особенно през зимния сезон върху разкаляни, заснежени, заскрежени, заледени и твърди (асфалтови и др.) терени, понякога и обработени с химични средства (сол, луга) излага епитела на възглавничките на лапите му на сериозни изпитания.
В този случай Здрава лапа помага на кучето, да се чувства комфортно и да се предпазва от болките при разранявания и последващи инфекции.