November 15th, 2019

ВЕТЕРИНАРНА АМБУЛАТОРИЯ

Към фирма „Примавет-София“ ООД от месец октомври, на основание чл. 30, ал.1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност, функционира регистрирано ветеринарно лечебно заведение – ветеринарна амбулатория. Амбулаторията е предназначена за обслужване на пчелни семейства и домашни любимци.

В амбулаторията работят:

Проф. д-р Калинка Гургулова

Д-р Вера Попова

Амбулаторията се намира в с. Хераково – на 15 км от София.

Телефон: 0878 601 534.

Работно време:                         

Понеделник – петък: от 09.00     до    16.00 часа

КОНСУЛТАЦИИ ПО ТЕЛЕФОНА:

Понеделник – петък: до 20.00 часа; Събота: от 10:00 до 13:00 часа

На всички са известни съвременните проблемите с високата смъртност на пчелите и големите загуби в сектора пчеларство. Това се случва в световен мащаб, включително в Европа и в България. Едни от основните причини за тези загуби са отравянията и болестите по пчелите.

Амбулаторията е оборудвана с всичко необходимо за поставяне на точна диагноза. В нея работят профилирани специалисти с дългогодишен опит, доказали своя професионализъм и отговорно отношение към пациентите си и техните стопани.

За правилната насока в курса на лечение и предписване на лекарства за ликвидиране на заразните заболявания по пчелите, голямо значение има поставянето на точна диагноза. Лекуването на едно заболяване с продукти, предназначени за друга болест по пчелите, обикновено завършва фатално. Пчеларите имат практика да си разменят различни схеми на третиране, които в повечето случай са погрешни, съдържат нерегистрирани продукти или дори забранени субстанции, вредни за пчелните семейства и за самите стопани. В тази връзка можем да посочим и небивалиците по отношение на огромното количество предлагани продукти, които се поднасят в социалните мрежи. Пчеларите трябва да бъдат много внимателни, когато ги прилагат.

Нашата ветеринарна амбулатория ще помогне на българските пчелари да вземат най-правилното решение и направят най-точния избор на продукти в борбата срещу болестите по пчелите.

Специалистите в амбулаторията са на разположение за консултация и решаване на проблемите по здравето на пчелите. Пчеларят може да контактува директно с екипа, като посети амбулаторията или по телефона.

Предлагаме широка гама от услуги за пчеларите: има възможност за посещение и преглед на пчелина от наш специалист, изпращане на проби от пчели или пило по куриер, поставяне на диагноза и предписване на лечение, определяне на степента на опаразитяване, тест за резистентност на акара към различни ВМП, както и даване на консултации.

„Примавет-София“ ООД регистрира и склад за търговия на едро с ветеринарномедицински продукти, откъдето срещу рецепта от ветеринарен лекар пчеларят може да закупи лекарства директно от нас.

Под формата на консултации, лекции, пчеларската преса, изданието „Здрава пчела“ и сайта на „Примавет-София“ ООД (www.primavet.com), българските пчелари ще бъдат информирани за разпространението на болести, които присъстват в Европа, но все още не са констатирани у нас, и рискът от тяхното внасяне, най-съвременните методи и средства за борба срещу болестите по пчелите на базата на литературни данни, връзката на нашите специалисти с чужди изследователи и участието им в различни пчеларски форуми у нас и в чужбина.

ПРИ НАС ПЧЕЛАРИТЕ ВИНАГИ МОГАТ ДА НАМЕРЯТ АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ПО ОТДЕЛНИТЕ БОЛЕСТИ ПО ПЧЕЛИТЕ.